Sve kategorije
EN

Početna> Vijesti

Šta je klima uređaj i koje su njegove prednosti

Vrijeme: 2022-09-02 Hits: 53

Hladnjaci zraka, to je električni uređaj koji reguliše temperaturu. Može se koristiti na mnogim mjestima, a popularan je i zbog svojih karakteristika koje štede energiju, ekološki prihvatljive i jeftine.

Šta je vazdušni hladnjak?
Hladnjak zraka, puni naziv je evaporativni chiller, poznat i kao rashladni uređaji, vodeno hlađeni klima uređaji, industrijska klima, štedljivi klima uređaji za zaštitu okoliša, vodeni klima uređaji, ventilatori klima uređaja. Potrošnja energije po satu je samo jedna osmina tradicionalnog klima uređaja, koji ima 50-godišnju istoriju u Australiji, Evropi i Sjedinjenim Državama, a u Kini je uveden već 10 godina. U početku se uglavnom koristio u fabrikama i supermarketima, a poslednjih godina, pojavom kućnih mašina, vazdušni hladnjak ima širi spektar funkcija.

Karakteristike zračnog hladnjaka
1、Ušteda energije: potrošnja električne energije je samo 0.4-1 stepen na sat, niski troškovi rada, potrošnja električne energije je samo 1/8 tradicionalnog kompresorskog klima uređaja
2、Zaštita životne sredine: bez freona, postavljeno pored mirisa, ventilacije, hlađenja, regulacije temperature, vlažnosti u jednom.
3、Efekat hlađenja je očigledan: općenito do 5 ℃ -15 ℃ efekat hlađenja i brzo hlađenje.
4、Veliko područje pokrivenosti: svaki rashladni uređaj pokriva površinu od 60-150 kvadratnih metara, kapacitet isporuke zraka po satu od 8000-18000m³, udaljenost isporuke zraka je daleko.

Princip hlađenja
Upotreba visoko efikasne tehnologije "direktnog hlađenja isparavanjem". Princip je da voda u procesu isparavanja apsorbuje toplotu, odnosno u vrednosti entalpije u slučaju istog, apsorbuje osetljivu toplotu vazduha, smanjuje temperaturu vazduha.

Karakteristike mokre zavjese
Kada svježi zrak prođe kroz jezgro višeslojne kompozitne mokre zavjese od valovitih vlakana, voda na mokroj zavjesi isparava u direktnom kontaktu sa svježim zrakom, a temperatura zraka se na kraju smanjuje na temperaturu blizu njene temperature vlažnog termometra.

Princip ventilacije
Novi vanjski zrak se filtrira i hladi evaporativnim hladnjakom zraka, a zatim se kontinuirano šalje u prostoriju, a zamućeni zrak sa mirisom, prašinom i visokom temperaturom se ispušta van kako bi se snizila unutrašnja temperatura.

Šta je kućni hladnjak zraka?
Kućni hladnjak zraka se također naziva kućni klima uređaj za zaštitu okoliša, ventilator za hlađenje isparavanjem. Nema kompresora, nema freona, rashladno sredstvo je voda, spada u zaštitu životne sredine i štedljiv klima uređaj. Njegov princip rada je da kontinuirano ispumpava vodu u rezervoaru pomoću cirkulacione pumpe za vodu, kroz sistem vode od tkanine ravnomerno raspršen po sloju filtera za isparavanje, spoljašnji vrući vazduh u rashladni medij za isparavanje, u medij za hlađenje isparavanjem i medij za hlađenje isparavanjem mokra zavjesa (poseban materijal saćastog filterskog sloja, tako da je efekat hlađenja idealniji) izmjena i potpuna izmjena topline vode, kroz isparavanje vode i apsorpciju topline hlađenje hladno čisto.

Prednosti kućnih hladnjaka zraka?
1.Jeftino
Kućni rashladni uređaji su relativno jeftini, uglavnom između 300 i 700 juana, ako je samo jedna funkcija hlađenja hladnjaka još jeftinija.
2.Uštedite električnu energiju
Ukupna potrošnja energije kućnog hladnjaka iznosi samo 60 do 80 W, što je uporedivo s potrošnjom običnog električnog ventilatora. Iako ne može zaista postići efekat hlađenja klima uređaja, mnogo je bolji od električnog ventilatora.

Kako kupiti hladnjak zraka?
Pogledajte proces: kada potrošači kupe proizvod, mogu vidjeti da li su spojevi hladnjaka zraka čvrsto spojeni, da li su šrafovi, dugmad i drugi mali dijelovi koji se koriste dobro napravljeni, da li je instalacija čvrsta, da li je kontakt dobar itd. .. Ako je nabavka hladnjaka i ovih najmanjih dijelova problematična, onda se može zamisliti kvalitet ključnih unutrašnjih komponenti.
Pogledajte dijelove: Cijela mašina za hlađenje zraka sastoji se od različitih dijelova, a kvalitet dijelova je direktno povezan sa vijekom trajanja hladnjaka zraka i efikasnošću njegove upotrebe. Stoga je gledanje na glavne dijelove najvažniji dio cijelog procesa odabira.
Pogledajte izgled: Iako proizvodi lijepog izgleda nisu nužno visokog kvaliteta, visokokvalitetni proizvodi će svakako imati lijep izgled. Stoga prilikom kupovine možete rukom dodirnuti školjku hladnjaka zraka da biste osjetili da li ima tragova ogrebotina, neravne površine, deformacija i drugih pojava; ili da li postoje nedostaci kao što su neravnomjerna raspodjela pigmenta, mrlje, mjehurići i tako dalje.
Pogledajte brend: brend je izgrađen na savršenoj kombinaciji kvaliteta proizvoda i publiciteta proizvođača, dok proizvođači koji su svjesni brenda općenito imaju dugoročni strateški plan, pa su, relativno govoreći, proizvodi brenda poželjniji.

Prethodna: nijedan

Sledeće: nijedan